Hoe organiseer je een silent disco?

Je wil een feest organiseren maar geen dure speaker huren. Of heb je buren die niet zo houden van een feestje? Dan is een silent disco de perfecte oplossing. Het is een originele manier van feesten waarbij iedereen met een koptelefoon op danst.

Hoe werkt een silent disco?

Een silent disco is een simpel, maar ontzettend leuk concept. Je organiseert namelijk een feest zonder geluidsoverlast. Hoe je dat doet? Mensen luisteren muziek via een koptelefoon. Doordat iedereen naar dezelfde muziek luistert creëer je een gezellige sfeer zonder onnodig harde muziek. Je kunt kiezen voor één playlist of je laat mensen kiezen uit twee muziekgenres, zo is er voor ieder wat wils. Er zijn speciale koptelefoons waar een LED-licht op zit, er zijn dan verschillende kleuren. Naderhand van de kleur kun je zien welke muziekkeuze de persoon heeft gemaakt. Zo kun je makkelijk schakelen als je met iemand wil dansen!

Wat heb je nodig?

Nu je weet wat een silent disco precies is kunnen we over naar het organiseren. Uiteraard heb je koptelefoons nodig voor de gasten, je kunt hier silent disco koptelefoons voor huren. Heb je geen groot budget maar wil je alsnog deze ervaring beleven? Dan kun je je gasten ook vragen om hun eigen koptelefoon of bluetooth oortjes mee te nemen. Je koppelt de koptelefoon of oortjes met een bluetooth verbinding en speelt jouw afspeellijst. Dit kan zowel via een telefoon als een laptop. Uiteraard is het maken van de playlist ook essentieel, misschien gaat jouw feestje wel door tot diep in de nacht en heb je daarvoor een lange playlist nodig. Dit hoort bij de voorbereidingen en is erg leuk om te doen!

Extra’s

Naast het regelen van koptelefoons komt er natuurlijk meer kijken bij het organiseren van een feestje. Wat is de locatie van het feestje? Je kunt het thuis houden, maar als je geen grote ruimte beschikbaar hebt is het handig om een zaal te huren. Bij een klein budget zou je de gasten om een kleine entreeprijs kunnen vragen, om zo de kosten te dekken. Versier jouw huis of de gehuurde zaal met passende decoraties voor een extra touch. Zorg voor genoeg drankjes zoals cocktails, bier of wijn. Daarnaast is het ook handig om fris in huis te hebben voor de mensen die geen alcohol drinken. 

Conclusie

Een silent disco is één en al pret. Nu je weet hoe je dit kunt organiseren is het tijd om aan de slag te gaan. Veel plezier met je feest! Let op: Heb je hulp nodig bij een drugsverslaving? Licht je omgeving in en zoek professionele hulp.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *