Drie manieren om rode wijnvlekken te behandelen

Het lijkt alleen te gebeuren wanneer je witte kleding draagt of op een lichtgekleurde bank zit: wijn morsen. Rode wijnvlekken kunnen ontzettend vervelend zijn om te verwijderen uit lichte stoffen, daarom moet je altijd snel en effectief handelen wanneer je rode wijn hebt gemorst. Wij hebben drie manieren op een rij gezet om direct de strijd aan te gaan met wijnvlekken.

Dep de vlek met een witte doek

De eerste manier is om de vlek zo veel mogelijk te deppen met een witte doek. Wrijf de wijn niet in de stof, want dat maakt de vlek alleen maar erger. Ga door met deppen totdat er geen rode wijn meer op de doek te zien is. Probeer niet een te vochtige doek hiervoor te gebruiken, dit kan de vlek alleen maar groter maken. Voor rode wijn werkt deze methode niet altijd, maar we hebben nog meer manieren!

Zout aanbrengen op de vlek

De tweede optie is om een mengsel te maken van keukenzout en water en die op de wijnvlek aan te brengen. Als je geen zout in huis hebt, kan je ook afwasmiddel op de vlek gebruiken. Wrijf voorzichtig het zoutmengsel in de vlek met een tandenborstel of een ander klein hulpmiddel waarmee je het zoutmengsel goed in de vlek kunt verwerken. Laat het mengsel drogen en borstel hem daarna af. Werkt dit ook niet? Dan hebben we nog een laatste manier.

Het kledingstuk in azijn weken

Als je rode wijn op een licht gekleurd kledingstuk hebt zitten, kun je het kledingstuk het beste een nacht in witte azijn laten weken. De azijn zal helpen om het pigment van de rode wijn af te breken en de vlek op die manier onzichtbaar te maken. Vul gewoon een emmer met genoeg witte azijn om het hele kledingstuk te bedekken. Laat de stof een nacht in de azijn weken, was het dan in koud water en laat het buiten aan de waslijn drogen. Terwijl je aan het wachten bent kan je alvast naar https://www.degoudenton.nl/ gaan om een nieuwe wijn te bestellen, misschien dit keer eentje met wat minder kleur.
Als de vlek eruit is raden wij wel aan om het kledingstuk nogmaals te wassen om de azijngeur te verwijderen uit het kledingstuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *