Als jij een dagje weg wilt kan je een boot huren in Amsterdam

boot huren Amsterdam

Geniet van een dagje weg terwijl je het prachtige Amsterdam bekijkt! Amsterdam is het mooiste als je het bekijkt vanaf het water, ga daarom voor een boot huren Amsterdam. Een boot huren is een leuk idee als je met meerdere mensen tegelijk weg wilt zoals met een familie-uitje. 

Welke boot kiezen?

Er is een groene boot en een blauwe boot. Tussen de boten zit verschil dus het is belangrijk dat jij de boot kiest die het beste bij jou past. Op de groene boot passen 7 mensen en is voor minimaal 1 uur te huren. Je kan zelf kiezen voor hoelang jij hem hierna nog huurt. Daarnaast is de groene boot te besturen met een stuurhendel/helmstok. De blauwe boot is te besturen met een stuurwiel en er passen 8 mensen op. De blauwe boot kan je minimaal 2 uur huren en ook bij deze kan je er voor kiezen om hem langer te huren. Ook zit er verschil in de prijs, de blauwe boot kost namelijk 100 euro voor het eerste uur en daarna 50 euro per uur. De groene boot kost 50 euro voor het eerste uur, 90 euro voor het tweede uur en daarna 30 euro per uur.

boot huren Amsterdam

Regels bij het varen

Je mag helemaal zelf de boot besturen zelfs als je geen vaarbewijs hebt. Hierom is het wel handig om de belangrijkste regels te weten. Zo is het belangrijk dat jij altijd rechts vaart en vaart mindert bij een brug of een bocht. Ook op het water geldt een maximumsnelheid dus houd dit goed in de gaten! Ook moet je aan grotere boten en boten die geen motor hebbenvoorrang verlenen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je geen hinder veroorzaakt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *